Helsefremmende skole

Askim videregående skole er en helsefremmende skole. Det helsefremmende arbeidet skal bidra til trivsel og mestring, godt læringsutbytte og til at elevene gjennomfører det 13-årige opplæringsløpet.

Helsefremmende skole er ett av fylkeskommunes tiltak for å hindre frafall i den videregående skole. Det satses på fysisk aktivitet, riktig kosthold og god psykisk helse. En helsefremmende skole ønsker å styrke din læringssituasjon og lærerens forutsetning for å lære bort.

Filmen under viser noen av de aktivitetene skolen gjennomfører for å være en helsefremmende skole.

På Askim videregående skole vil du kjenne igjen de helsefremmende tiltakene gjennom blant annet:

Skolefrokost

Hver eneste skoledag får du servert gratis havregrøt i kantina fra kl. 07.50-08.20. I tillegg får du som elev gratis frukt som blir satt ut hver morgen i kantina.

havregrot - Klikk for stort bilde

Kantina

Kantina tilbyr sunn og næringsrik mat som følger helsedirektoratets retningslinjer for mat- og måltider i skolen. Kantina tilbyr variert varmmat hver eneste skoledag.

kantine - Klikk for stort bilde

Stressmestringskurs

Vi kjører jevnlige stressmestringskurs for deg som er sliten og stressa eller for deg som bare har behov for litt avkobling. Innholdet i timene er avspenning, balanse, bevegelse og teknikker for å mestre stress. Vi jobber med elementer fra både yoga og Pilates. Timene holdes av fysioterapeut i regi av skolehelsetjenesten.

Aktiviteter i midttimene

I undervisningsfrie midttimer arrangerer vi jevnlig aktiviteter som innebandy, volleyball, fotball eller kanonball. Tilbudet er åpent for alle og er en fin arena for at elever møter skolens ansatte utenfor klasserommet.

Lisa Cathrin Lennertzen
Else Haug