Koronasituasjonen i Indre Østfold

Askim videregående følger opp med tiltak for å bidra til å stoppe den pågående alvorlige spredningen av koronaviruset i Indre Østfold. I første omgang omgjøres alle fysiske utviklingsdager for lærerne i uke 33 om til digitale opplegg. Samtidig forbereder vi oss på å måtte gjøre innstrammende smitteverntilpasninger av skolestart den påfølgende uken, sier rektor Vigdis Gjerberg.

Koronavirus - Klikk for stort bildeKorona-virus CDC/Unsplash

Skolen deler kommunens bekymring rundt den alvorlige og for øyeblikket ukontrollerte smittesituasjonen som har oppstått i Indre Østfold. Vi har løpende og god dialog med kommunen om utvikling og oppfølging av koronasituasjonen. I tillegg rådfører vi oss daglig med Viken fylkeskommunes skoleledelse og beredskapsledelse, opplyser rektor.

Skolen hadde planlagt fem fysiske utviklingsdager for de ansatte i uke 33. Disse omgjøres nå til digitale møter og samarbeid både i fagseksjoner og på de enkelte klassetrinnene.

Mulige endringer for skolestart
Gjerberg sier det ennå er litt tidlig å si helt konkret hvilke tiltak som må settes inn til skolestart dersom smittesituasjonen ikke endres vesentlig de nærmeste dagene. Nå gjelder det at alle overholder kommunens strakstiltak for uke 33, og så håper vi bildet ser annerledes ut når mandag 17. august kommer. Vi vil uansett bruke kommende uke på å forberede oss på en alternativ skolestart, som er trygg og i tråd med kommunens smittevernfaglige vurderinger, understreker hun.

Skolens nettside vil bli holdt løpende oppdatert med informasjon om skolens håndtering av situasjonen og hvordan elever, foresatte og ansatte skal forholde seg til aktuelle tiltak.

For oppdatert informasjon om kommunens håndtering og strakstiltak, se Indre Østfold kommunes hjemmeside.